Nerkowcowe

Escobar Royale

Za tego pleśniowego francuza niejeden dałby się pokroić, wykrzykują ostatnim tchem: Królestwo za ser! Szybko uzależnia swoim grzybowym smakiem. Wbijając zęby w jego aksamitną białą skórkę i popijając szlachetnym czerwonym winem, poczujesz się jak prawdziwy arystokrata.

Składniki:
orzechy nerkowca (75%), woda źródlana, sól, żywe kultury bakterii, Penicillium Candidum wegańskiego pochodzenia
Waga netto:
140 g

Fangoria

Wiekowa wampirzyca w błyszczącej sukni z czarnego czosnku, która uwodzi smakiem umami. Poluje w lasach obfitujących w borowiki. Kiedy padniesz jej ofiarą, zatopi w Tobie czarne kły, a ty poczujesz błogie nuty wędzonych śliwek i suszonych moreli. Fatalne zauroczenie od pierwszego ugryzienia, które przeniesie Cię stąd do wieczności.

Składniki:
orzechy nerkowca (75%), woda źródlana, sól, organiczny czarny czosnek ząbek*, organiczny czarny czosnek w proszku*, suszony borowik w proszku, żywe kultury bakterii

*z certyfikowanego rolnictwa ekologicznego
Waga netto:
140 g

Kimcheeze

Charyzmatyczny rewolucjonista, który odkrywa nowe oblicze popularnego kimchi. Zachowując dziedzictwo smaku: kwaśnego, pikantnego i słonego, wprowadza reformę w postaci zwartej i podsuszanej konsystencji. Budzi respekt w czerwonym płaszczu z papryki gochugaru. Na kolana przed nim padają nawet koreańscy przywódcy.

Składniki:
orzechy nerkowca (75%), woda źródlana, kimchi (kapusta pekińska, cebula, gruszka, czosnek, imbir, papryka gochugaru, sól, por, szczypiorek), sól, przyprawy, papryka gochugaru
Waga netto:
130 g

Mimozza

Włoska celebrytka uwielbiana za delikatność, świeżość i kobiece kształty. Jej sekretem jest mleko dojone z nerkowców, a następnie poddawane fermentacji. Bez niej nie może się udać sałatka caprese, pizza ani lasagna.

Składniki:
woda źródlana, rafinowany olej kokosowy*, orzechy nerkowca (13%), tapioka, lecytyna słonecznikowa, karagen, sól, kwas mlekowy, żywe kultury bakterii
Waga netto:
150 g

Beatrude

Arcypolskie połączenie ostrości chrzanu i słodyczy buraka. Ewokuje miłe skojarzenia ze świąteczną klasyką. Czerwony pył z ćwikły malowniczo rozsmarowuje się na kanapkach. Ukontentuje nie tylko tradycjonalistów i patriotów.

Składniki:
orzechy nerkowca (60%), rafinowany olej kokosowy*, woda źródlana, żywe kultury bakterii, sól, przyprawy (w tym gorczyca), suszony chrzan, suszony burak czerwony

*z certyfikowanego rolnictwa ekologicznego
Waga netto:
150 g

Neuro

Geniusz w czystej postaci. Osiąga wybitne efekty smakowe, dzięki połączeniu orzecha włoskiego i wędzonej soli, spowitej gęstym dymem z drewna jabłoni. Wywołuje przyjemny wstrząs mózgu.

Składniki:
orzechy nerkowca (60%), rafinowany olej kokosowy*, woda źródlana, sól, żywe kultury bakterii, sól wędzona drewnem jabłoni, orzechy włoskie

*z certyfikowanego rolnictwa ekologicznego
Waga netto:
150 g

Karbon

Powstał z inspiracji śląskim zagłębiem węglowym. Na jego powierzchni osadził się miał z prażonego czarnego sezamu i czarnuszki. Środek zawiera pokłady o intensywnym orzechowym aromacie kozieradki. Pięknie wypiętrza się na powierzchniach chlebowych.

Składniki:
orzechy nerkowca (70%), woda źródlana, żywe kultury bakterii, drożdże nieaktywne, sól, przyprawy, czarny sezam, czarnuszka

Waga netto:
140 g

Chadder Almondo

Łączy w sobie słodycz i pikanterię angielskiego dżentelmena. Na zewnątrz najeżony posypką z prażonych migdałów. Jego wnętrze urzeka kremową, choć nie pozbawioną charakteru, strukturą. Odnajdzie się w różnych okolicznościach.

Składniki:
orzechy nerkowca (70%), woda źródlana, żywe kultury bakterii, miso sojowe jasne, drożdże nieaktywne, przyprawy (w tym gorczyca), sól, prażone migdały
Waga netto:
140 g

Tvaro The Peppered

Boska delikatność i słowiańska, zadziorna dusza. Środek kwasowy o lekko grudkowej konsystencji. Na zewnątrz odziany w zbroję z kolorowego pieprzu. Dla prawdziwych twardzieli.

Składniki:
orzechy nerkowca (62%), rafinowany olej kokosowy*, woda źródlana, żywe kultury bakterii, sól, pieprz kolorowy

*z certyfikowanego rolnictwa ekologicznego
Waga netto:
150 g