Pleśniowe

Escobar Royale

Za tego pleśniowego francuza niejeden dałby się pokroić, wykrzykują ostatnim tchem: Królestwo za ser! Szybko uzależnia swoim grzybowym smakiem. Wbijając zęby w jego aksamitną białą skórkę i popijając szlachetnym czerwonym winem, poczujesz się jak prawdziwy arystokrata.

Składniki:
orzechy nerkowca (75%), woda źródlana, sól, żywe kultury bakterii, Penicillium Candidum wegańskiego pochodzenia
Waga netto:
140 g

Escobar

Niekwestionowany baron wegańskiego sero-imperium. Budzi pożądanie białą pleśniową skórką penicillium camemberti. Wprawi Cię w stany ekstatyczne mocnym grzybowym smakiem i zapachem. Rarytas dla koneserów.

Składniki:
soja*, woda źródlana, olej kokosowy*, tapioka, miso sojowe jasne, drożdże nieaktywne, przyprawy, sól, ocet jabłkowy, karagen, Penicillium Candidum wegańskiego pochodzenia

*z certyfikowanego rolnictwa ekologicznego
Waga netto:
120 g