Sojowe

Escobar

Niekwestionowany baron wegańskiego sero-imperium. Budzi pożądanie białą pleśniową skórką penicillium camemberti. Wprawi Cię w stany ekstatyczne mocnym grzybowym smakiem i zapachem. Rarytas dla koneserów.

Składniki:
soja*, woda źródlana, olej kokosowy*, tapioka, miso sojowe jasne, drożdże nieaktywne, przyprawy, sól, ocet jabłkowy, karagen, Penicillium Candidum wegańskiego pochodzenia

*z certyfikowanego rolnictwa ekologicznego
Waga netto:
120 g

Fetina

Bałkańska dama skąpana w solankowej zalewie z dodatkiem kaparów i suszonych pomidorów. Uwielbia towarzystwo sałatek, chętnie zapieka się w tartach lub zanurza w kremowych zupach.

Składniki:
soja*, woda źródlana, olej rzepakowy, sok z cytryny, sól, drożdże nieaktywne, pomidory suszone, czosnek, kapary, pieprz kolorowy, żywe kultury fermentacji

*z certyfikowanego rolnictwa ekologicznego
Waga netto:
150 g (po odcieku)

Gorgon

Swoim wyglądem i smakiem przypomina włoskiego amanta. Ma bardzo wyrazisty, słony smak i piękne zielone żyłki. Chętnie flirtuje z kanapkami i tartami.

Składniki:
soja*, rafinowany olej kokosowy*, woda źródlana, miso sojowe jasne, ocet winny, kwas mlekowy, przyprawy, sól, chlorella

*z certyfikowanego rolnictwa ekologicznego
Waga netto:
150 g